Kurser våren 2018
Anmäl dig via e-post info@scrapbook.se eller telefon 031-192100 

Kursprogram och lokal hösten 2018 meddelas senare.

Januari
30 Ti
Öppnar igen efter inköps- och inspirationsresa!

Februari
 3 Lö Scrapbook maraton kl 15-24
 8 To Korttillverkning kl 19-21.30 – nya kortidéer för våren
14 On Textning kl 19-21
20 Ti Receptbokskväll kl 19-22

Mars
3 Lö Scrapbook maraton kl 15-24
7 On Mixed Media kl 19-22
15 To Scrapbook baskurs kl 19-21.30
21 On Kalligrafi kl 19-21
27 Ti Målarkurs med Chalky finish kl 19-22

April
7 Lö Scrapbook maraton kl 15-24
12 To Vintagealbum kl 19-21
17 Ti Korttillverkning kl 19-21.30
26 To Korttillverkning fortsättningskurs kl 19-21.30

Maj
5 Lö Scrapbook maraton kl 15-24

Anmäl dig via e-post info@scrapbook.se eller telefon 031-192100

Våra kurser

Scrapbook baskurs | Scrapbook Express | Scrapbook fortsättningskurs | Scrapbook maraton | Baskurs Korttillverkning med stämplar | Fortsättning Korttillverkning med stämplar | Mixed MediaTextning | Textningfortsättningskurs | Kalligrafi | Paketinslagning | Receptbokskväll | Decoupage | Kakfat | Vintagealbum | Målarkurs med Chalky Finish | Barnkurs | FöretagskurserInformation

Vi på Scrapbook etc. har lång erfarenhet av kursverksamhet. Gisela började hålla scrapbook-kurser ute i Europa redan 1997, och vi hyr även in specialutbildade lärare för vissa kurser. Vi har kurser i allt möjligt kreativt skapande i princip varje vecka större delen av året. Vi håller även specialanpassade kurser ute på företag för att hjälpa er få upp kreativiteten på jobbet eller som en bra teamövning på konferens eller kick-off. Våra schemalagda kurser hålls oftast en kväll/eftermiddag, och priset inkluderar normalt allt material du behöver. Nedan ser du en lista på våra vanligaste kurser, men vi skräddarsyr gärna en kurs efter just dina önskemål, bara ni är en grupp på minst 6 personer. Då kan ni såklart boka er egen kurs på andra tider och datum än de schemalagda.
Välkommen att ringa oss på 031-19 21 00 för mer information, eller skicka ett mejl till info@scrapbook.se!

Scrapbook baskurs

Om du inte har ”scrappat” alls förut, så rekommenderar vi att du kommer på en av våra baskurser. Du får lära dig hur du kan använda olika hjälpmedel och verktyg för att få dina foton att se så bra ut som möjligt i dina album. Vi går igenom historik, materialval, färglära, form och layout. Du arbetar med dina egna foton under kursen och gör ett uppslag (2 sidor). Du ska ha med 6-10 foton i ett tema, och vi vill veta vilket tema du har på fotona innan kursen, så vi kan plocka ihop ett startkit som passar till just dig. Du behöver inte ha bestämt dig för vilken typ av album du ska jobba i, eftersom vi arbetar med lösblad under kursen.

Scrapbook Express
Denna kurs är en bra fortsättning om du gått baskurs eller hållit på ett tag, och behöver lite ny inspiration! Det är dessutom en kurs för dig som inte har all tid i världen, men ändå vill göra något roligare med dina foton än bara ha dem i en skokartong eller på datorskärmen. Du lär dig flera olika tekniker på hur man gör snabba, snygga och enkla sidor till ditt album. Dessa tekniker kan varieras i all oändlighet, så dina album blir precis som du vill ha dem! Du tar inte med några foton till denna kurs, utan sätter in dem på dina färdiga sidor när du kommer hem.

Scrapbook fortsättningskurs
Varje gång vi har fortsättningskurs så går vi igenom olika tekniker. Du kan alltså gå fortsättningskurs flera gånger, vi försöker tillgodose dina behov så du inte lär dig samma teknik 2 gånger. Exempel på tekniker vi kan gå igenom är: Ny inspiration, Distress ink och andra färger, 3D-teknik, Minialbum, Dekorationer, Journaling. Listan kan göras hur lång som helst, och vi kommer med nya kursidéer i takt med teknikens framsteg. Det enda du ska ta med dig är 10 foton som du är beredd att skära, klippa och riva i – dvs. leka ordentligt med!

Scrapbook maraton
Detta är inte en kurs i vanlig mening. Du ska helst ha gått minst en baskurs eller hållit på ett tag med scrapbooking för att ha utbyte av ett maraton. Vi sitter helt enkelt ett gäng tjejer (killar är givetvis också välkomna!) från kl 15 till midnatt (oftast en lördag) och scrappar ihop! I priset ingår mat, dryck, fika, godis och fri tillgång till alla verktyg vi har på Scrapbook etc. (stansmaskiner, skärmaskiner, saxar, stansar, mallar osv.) Du tar med dina foton, eget material som papper, tejp, pennor etc. eller köper i butiken. Vi har alltid 20% rabatt under maraton och ett fint välkomstpaket får alla!

Baskurs Korttillverkning med stämplar; Julkort eller Grattiskort
På våra stämpelkurser går vi igenom olika tekniker; skära och vika kort, stämpla, embossa och färglägga. Du tillverkar både kort och dekorationer.
Allt material ingår i kurspriset, det enda du behöver ha med är gott humör!
Vi byter kortidéer efter årstid, och uppdaterar ständigt våra idéer. På hösten gör vi Julkort, på våren blir det Grattiskort och idéerna är nya varje termin.

Fortsättning Korttillverkning med stämplar
Under denna kurs går vi djupare in på olika färgläggningstekniker. Vi jobbar med t.ex. Glazepennor, Brushables, Distress ink, Akvarellfärger och torrkritor (chalks). Du får även lära dig lite annorlunda sätt att vika dina kort.

Mixed Media
På denna kurs gör du en tavla. Du får lära dig olika tekniker för att skapa struktur och lager. Vi jobbar med färger, schabloner och lite oväntade material. En härlig kurs för att släppa loss kreativiteten!

Textning
Vill du lära dig skriva snyggt i dina album och på gratulationskort m.m.? Många tror att den handstil man har, den får man leva med. Men textning är faktiskt teknik, och vi går igenom precis hur du ska lära dig utnyttja tekniken till din fördel. Du får lära dig 4 olika typsnitt/stilar under kvällen, och dessa stilar går att variera i all oändlighet. Sedan är det bara att gå hem och öva!

Textning fortsättningskurs
Här lär du dig fler roliga stilar, och får testa nya pennor med olika spetsar. Vi börjar med en repetition ifall du glömt vad du lärde dig på grundkursen! I första hand för dig som tidigare gått kursen Textning hos oss.

Kalligrafi
Visst är det vackert med kalligrafi? Du kan också lära dig! Perfekt kurs för dig som alltid velat prova, men inte vågat förut. Eller dig som provat på egen hand men inte riktigt får till det. Det kan också vara att du gått en kurs för många år sedan och vill fräscha upp dina kunskaper lite. Du får lära dig en grundstil, vi pratar teknik och verktyg – sedan är det bara övning som gäller!

Paketinslagning
Lär dig slå in speciella paket som ser avancerade och vackra ut, men går lätt att göra! Vi går igenom flera olika tekniker för alla typer av gåvor. Du ska ha med dig 1 flaska, 1 bok, 1 presentkort/kuvert alt CD/DVD plus 1 valfri pryl (t.ex. en tröja, leksak eller liten nalle). Kom och ha kul!

Receptbokskväll
Vi gör en Receptbok med dina favoriter. Plus kanske byter recept med varandra och fikar såklart! Allt ingår i kursen, även själva Receptboken, papper, dekorationer och idéer. Ta bara med dig 5-10 recept – utklippta, kopierade, avskrivna – plus ev. foton eller urklippta bilder på maträtterna om du vill.

Decoupage
Ta med dig en liten möbel såsom en pall, minibyrå, hattask och klä den med våra vackra papper! Möbeln får du ta med, men allt övrigt material ingår i kurspriset..

Kakfat
Vi bygger unika kakfat i flera våningar av vackert gammalt vintageporslin såsom koppar, fat, glas och annat. Vi har massor av material för dig att välja på och allt ingår i kurspriset.

Vintagealbum
Gör om en vacker gammal inbunden bok till ett fotoalbum, en gästbok, receptbok, poesibok – du väljer själv fritt innehåll på denna kurs. Allt material ingår i kurspriset.

Målarkurs med Chalky Finish
En underbar, matt, doftfri och snabbtorkande färg att jobba med. Ta med dig en liten möbel såsom en pall, minibyrå eller några ramar så får du lära dig olika tekniker för att göra om dina loppisfynd till något helt unikt!

Barnkurser
På våra vuxenkurser kan även pyssliga barn från 8-årsåldern vara med. Men ni kan också boka en egen kurs för en grupp barn mellan 7-12 år. Det kan vara scrapbook-kurser där barnen får arbeta med foton från sommarlovet eller skolan, vi kan göra bildcollage eller julkort – temat bestämmer vi tillsammans. Gruppen ska bestå av minst 6 barn.

Företagskurser
Vi skräddarsyr kurser för grupper i alla storlekar på företag och organisationer för att främja kreativitet, bygga teamkänsla och minska stress. Att använda sina händer till att skapa tredimensionellt i dagens skärmberoende samhälle tar fram helt nya sidor hos dig och dina medarbetare. Ring eller mejla oss för mer information.

Information
Kurslokal från hösten 2018 meddelas så snart det är klart. Anmäler dig gör du via e-post eller telefon 031-19 21 00. Allt material ingår i priset, och fika blir det (bara vi hinner…)!

Kurspris för de flesta kurser 350:- inkl material, Maraton, Receptbokskväll, Mixed Media samt Chalky finish målarkurs 450:-
Avbokning senare än 2 dagar före kurstillfället betyder 200:- i avgift. Bokad barnkurs vid eget tillfälle kostar 250:-/deltagare och är för dig mellan 7-12 år.

Nytt kursprogram utkommer för varje termin. Du hittar det här på hemsidan samt på vår Facebook och Instagram. Vill du få vårt nyhetsbrev med aktuella kurser och andra erbjudanden mejlat till dig, skicka e-post med din e-postadress och rubriken ”Nyhetsbrev”.