Om oss

Scrapbook etc. startade sommaren 2001 i Göteborg av mig, Gisela. Jag har hållit på med fotografering och att göra album sedan tonåren och började hålla kurser i scrapbooking redan 1997. 2001 öppnade jag Scrapbook etc. som den första scrapbook-butiken i Sverige. Nu har den fysiska butiken på Danska vägen i Göteborg stängt efter 17 år, och Scrapbook etc. har gått över till att vara en butik här på Internet Dessutom fortsätter jag med min stora passion; att hålla kurser i allt möjligt kreativt på kvällar och helger för privatpersoner, men även dagtid ute på företag och organisationer.

Vårt mål på Scrapbook etc. är att sprida scrapbooking som hobby över Sverige och Europa, genom att lära ut ”scrappandet” på ett mer europeiskt sätt med fokus på själva fotona och med hjälp av färger och design. Det är oerhört viktigt för oss är att allt material vi säljer är av högsta kvalitet och syrafritt så dina foton inte förstörs. Det handlar om att bevara sina minnen för framtiden! Dessutom brinner vi verkligen för kreativitetens kraft och vårt kursutbud har breddats genom åren till att omfatta även korttillverkning, mixed media, collage, textning, kalligrafi, decoupage, paketinslagning, möbelmålning etc. Endast fantasin sätter gränser – och den kommer alltid igång när man börjar skapa!

Personligen har jag alltid hållit på med ”scrapbooking”, dvs. klistrat in biljetter och andra minnessaker i mina fotoalbum, använt dekorationer, roliga papper, klistermärken och försökt göra snygga layouter som tilltalar ögat. Redan som liten älskade jag att klippa och klistra, sätta ihop egna tidningar och collage, leka och skapa med bokstäver och typsnitt. Men inte förrän jag 1995 lärde känna Ingela, en tjej från USA, förstod jag att det jag höll på med hade ett namn! Och att det fanns en massa kul och användbara produkter och hjälpmedel till denna hobby. Att scrappa är verkligen något man blir glad av – en oas av kreativt skapande mitt i vardagen. Något vi alla behöver nu när vi ägnar så stor del av vår tid åt att titta på skärmar.

På kvällar, helger och på begäran även dagtid håller vi kurser i bl.a. scrapbooking, korttillverkning, mixed media, måla möbler, textning och kalligrafi – både för vuxna och barn. Se aktuellt kursprogram. Man kan även boka en helt egen kväll, på andra datum än de schemalagda kurserna, för tjejträffen, möhippan, med arbetskamraterna etc. Våra kurser är även populära för att få igång teamwork och kreativitet på jobbet.

Hjärtligt välkommen att kontakta oss för mer info!